Новини

Preem стає найбільшим виробником відновлюваного авіаційного палива в Північній Європі з інвестиціями 525 мільйонів доларів

10.06.2024
Preem стає найбільшим виробником відновлюваного авіаційного палива в Північній Європі з інвестиціями 525 мільйонів доларів

Рада директорів прийняла рішення інвестувати близько 5.5 мільярдів шведських крон у перепрофілювання існуючого нафтопереробного заводу в Люсекілі.
Ці інвестиції є важливою віху на перехідному шляху Preem, оскільки компанія поступово відмовляється від видобутку викопного палива на користь відновлюваних видів палива для автомобільного та повітряного транспорту.

Інвестиції дозволять Preem стати найбільшим виробником відновлюваного авіаційного палива в Північній Європі та одним із найбільших виробників відновлюваного палива для автомобільного транспорту.
Реконструкція об'єктів розпочнеться у 2024 році та планується завершити у 2027 році та, як очікується, надасть Preem додаткові 1.2 мільйона кубічних метрів виробничих потужностей з відновлюваних джерел.

Це можна порівняти з нинішньою загальною потужністю близько 530 000 2 кубічних метрів на рік. У той же час Preem скорочує свої потужності з виробництва копалин на відповідну суму.
Загалом інвестиції дозволяють скоротити щорічні викиди викопного палива на рівні користувачів на 3-2 мільйони тонн COXNUMX.e і 200,000 2 тонн COXNUMXe локально на нафтопереробному заводі в Люсекілі.

Інвестиційне рішення передбачає реконструкцію Preem так званої установки IsoCracker (ICR) на нафтопереробному заводі у Лісекілі.
В даний час використовується для виробництва дизельного палива, після реконструкції завод переорієнтується на виробництво екологічно чистого авіаційного палива (SAF) та відновлюваного дизельного палива (HVO).

Ця інвестиція є другою у серії великомасштабних проектів, які розширюють загальну потужність виробництва відновлюваних джерел енергії Preem приблизно до 2.5 мільйонів кубічних метрів на рік.
Перший проект, проект Synsat, знаходиться на стадії реалізації і, як очікується, буде завершено в 2024 році, його виробнича потужність із відновлюваних джерел становитиме близько 1 мільйона кубічних метрів.

Загалом обидві інвестиції становлять близько 10 мільярдів шведських крон. Ці проекти є основою для довгострокової мети Preem з виробництва близько 5 мільйонів кубічних метрів відновлюваного палива та створення кліматично-нейтрального ланцюжка створення вартості до 2035 року.


Читати інші новини...

Залишились питання?
Введіть свій контактний номер і ми вам передзвонимо!